Rol van de Politie

Samenwerken is de sleutel

Veilig ondernemen. Als ondernemer staat u er niet alleen voor! Wilt u weten wat u kunt doen om inbraken, overvallen en vernielingen in uw onderneming te voorkomen? Het Keurmerk Veilig Ondernemen helpt u als ondernemer samen met politie, gemeenten en brandweer te werken aan veiligheid.

De politie, in de persoon van de wijkagent, participeert in de werkgroep.

Hij informeert de betrokken partijen over trends en ontwikkelingen, zowel lokaal als bovenlokaal. Ook adviseert de politie over de aanpak, in het bijzonder de inzet van instrumenten en best practices die hun waarde hebben bewezen. De Politie adviseert niet inhoudelijk over de inzet van technologie of het beveiligen van ondernemingen.

– Onveilige situaties kunt u melden via deze website www.kvo-Bernheze.nl

– Verdachte actuele situaties kunt u  melden via 112.  Noteer de kentekens van verdachte auto’s, het signalement van de dader(s) en geef deze door aan de politie. Maak zo mogelijk een foto of filmpje met uw mobiele telefoon. Gebruik eventueel de functie memorecorder om bijzonderheden in te spreken. Blijf rustig, meld uw naam, uw woonplaats, het adres waar het om gaat en wat er precies aan de hand is. Hang niet op voordat de agent aan de telefoon is uitgevraagd.

– De politie kan de criminaliteit alleen samen met anderen de baas. Ook u kunt helpen. Als u iets opvalt dat niet normaal is, meld dat dan aan de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Bijvoorbeeld als u een inbraak niet heeft zien gebeuren, maar er pas later achterkomt dat er is ingebroken. U kunt ook altijd contact leggen met de wijkagent.

Wilt u weten wie de wijkagent is kijk op www.politie.nl/mijn-buurt